Eszközök a coachingban

Az eszközök használata a coaching folyamatában elengedhetetlen, mivel segítenek az ügyfélnek a célok elérésében, az önismeret növelésében, és az egyéni képességek kibontakoztatásában. Ezek az eszközök segítenek az ügyfélnek a reális és elérhető célokat kitűzni, növelik az önismeretet, javítják a problémamegoldó képességeket, és támogatják a folyamatos fejlődést. A megfelelő eszközök használatával a coach képes testreszabott támogatást nyújtani, amely segíti a hozzáfordulót abban, hogy elérje a teljesítő képességét és sikeres legyen a személyes és szakmai életében.

Milyen eszközök lehetnek life coachingban?

Az eszközök használatának a célja, hogy az ügyfél jobban megértse önmagát, meghatározza céljait és hatékonyan dolgozzon azok eléréséért.

Először is fontos, hogy a kliens megismerje önmagát. Ehhez ott vannak az önismereti technikák, a teljesség igénye nélkül:

Enneagram

Disc teszt

Mbti teszt

Energiatartály

Kronobiológa

Numerológia

Asztrológia

Személyiség fejlesztő kártyák

Ezt követően jöhetnek a coaching technikák:

GROW modell

SMART célkitűzés

Életkerék

SWOT analízis

Motivációs interjú

Vizualizáció

NLP eszközei

Az eddig felsorolt eszközök több esteben a lehetőségeket nyújtják a coaching ülésekhez, de legfontosabb maga a coaching, amikor az ügyfél bizalommal fordulhat egy külső szakember felé, akinek elmondhat minden belső gondolatát, érzéseit, mert tudja, hogy az őt meghallgató coach ítélkezésmentes hozzáállása és a strukturált kérdései meghozhatják számára azt a felismerést, ami a megoldáshoz vezet.

Ha úgy érzed, hogy elakadtál, válságban van az életed, segítségre szorulsz a coaching lehetőséget nyújt a megoldáshoz és a továbblépéshez.

Ha úgy érzed, hogy megbízol bennem, hívj bátran, én segítségedre leszek!